Ook een hondenspeeltuin?

hondenspeeltuin belloSpeeltuin Bello krijgt regelmatig de vraag “Wij willen ook een Bello bij ons in de stad”. En dan de vervolgvraag “Hoe moeten we dat regelen?” Speeltuin Bello steunt de ambitie. Elke stad verdient een hondenspeeltuin. Maar wij kunnen niet overal Bello’s oprichten. Wat we wel kunnen is helpen met het oprichten van je eigen, professionele hondenspeeltuin. Op het niveau van Speeltuin Bello.
Ook wij als initiatiefnemers zijn op nul begonnen. Inmiddels hebben we veel kennis opgebouwd. En staat er een stevige club met kundige vrijwilligers die elke dag Bello draaiend houdt.
De kennis hoe dit allemaal aan te pakken en op te bouwen, kunt u bij Speeltuin Bello inhuren. Wij helpen u graag over de eerste horden.
• Moet je een evenementenvergunning of juist beter een omgevingsvergunning aanvragen?
• Help! Er staan tweehonderd honden voor de poort. Wat nu?!
• Hebben we voldoende hondenkennis op de tuin?
• Past deze vrijwilliger wel in ons team?
• Hoe ga ik communiceren met de hondenbezitters in onze stad, en met de gemeente of politie? En met klagers en de niet-hondenbezitters?
• Hoe pak ik social media aan?
• Wat past in mijn horecasegment?
Vragen waar Bello een antwoord op heeft. Daarnaast zal elke plek zijn eigen speciale eisen hebben. Een advies van ons is altijd maatwerk.
Vast een goede start maken? Wat kun je alvast doen zonder de hulp van Bello? Verzamel ongeveer dertig medestanders uit je buurt. Kies een relevante afvaardiging en maak de eerste grove plannen. Zorg dat je een afspraak krijgt met een wethouder van Ruimtelijke Ordening, of Openbare Ruimte, of Dierenwelzijn. Laat vooral in het gesprek jullie draagvlak blijken. Je vertegenwoordigt immers een stevige groep.

Hoe verder?
Ben je eenmaal in gesprek met elkaar, kom dan eens samen met de beslissers van je gemeente kijken op Speeltuin Bello. Maak een afspraak en neem contact met Bello op.